Birocratia te omoara

Cum sa-ti omori neuronii

suparare

Au trecut 5 ani de cand am cumparat apartamentul cu programul Prima Casa. Una din conditiile impuse la cumparare a fost sa nu-l vand inainte de 5 ani de la achizitie.

Timpul a trecut, cei cinci ani s-au scurs si am gasit cumparatorul potrivit pentru apartament.

Dupa primirea avansului am inceput sa umblu la BCR sa fac demersurile pentru vanzare.

Si primul soc: nu pot sa vand apartamentul unui cumparator care doreste sa-l achizitioneze cu ajutorul unui credit. Directiva data de Fondul de Granatare.

Ce Maaa? De unde gasesc eu persoana care sa-mi puna o suma asa mare in buzunar? Poate doar ,,francezii,, dispun de asa suma in numerar. Si pana la urma sunt obligat sa raman cu apartamentul sau?

Incep sa ma crizez in banca si incep sa ma agit. Cine dracu angajeaza asa incompetenti la Fondul de Garantare?

Nu accept acest lucru si fac cerere la Fondul de Garantare pentru instrainarea imobilului, iar cererea este trimisa prin posta. Dupa 3 saptamani primesc raspunsul prin posta. In era tehnologiei noi risipim resursele naturale.

Dupa Fondul de Garantare a trebuit facuta cerere si la Ministerul de Finante si BCR.

Trimiterea prin posta. Sarmanii copaci.

Dupa 3 saptamani primesc raspuns si de Ministerul de Finante, tot prin posta.

Cumparatorul a dorit sa faca credit la BCR, pentru a elimina comisioane si a reduce timpul de asteptare. Nu se poate. Politica interna de la BCR nu accepta sa cumperi cu credit imobiliar un apartament cumparat cu programul Prima Casa.

Acum sunt turist intre BCR si Transilvania. Mai bine spus mingea de ping pong, care este trimisa dintr-un teren in altul.

Acum vine seria de aberatii de la Transilvania spre BCR. O intreaga istorie si multe porcarii, prin care si-au dovedit la randul lor ca si astia sunt incompetenti.

Cumparatorul le-a dat in mai multe situatii indicatii de cum trebuie sa-si faca treaba eficient, prin instructiuni pe care le-au pus mai apoi in aplicare.

Si uite asa dupa vreo 45 de zile de nervi si timp pierdut pe drumurile facute intre banciam reusit sa inving birocratia.

Astept ca saptamana viitoare sa semnam actele de vanzare cumparare si sa trec la pasul urmator: teren si casa.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?