Cu politia la usa

Politia, nimeni nu misca

Duminica spre seara bate politia la usa. Un nene politist insotit de o graviduta (asta daca nu o fi tanti pufoasa) si un nene. Deschide sora mea usa, uimita de prezenta lor. Si incepe spectacolul.

Domnul politist se prezinta si ii explica sorei mele vizita si ca ,,Rozalinda,, este implicata intr-un caz de furt. Uimire totala. Rozalinda (bicicleta mea roz) este in familia Bahuczki de peste 5 ani. La inceput a crezut ca este o gluma, facuta de prietenii nostri din politie.

Dar nu era o gluma. Cei doi prezenti si ei in fata usii sunt acuzatorii si au dovezi solide ca Rozalinda este a lor. Este un fel de revendicare a clanurilor tiganesti asupra imobilelor din Timisoara, in care ei vin cu niste acte si intra in posesia lor.

Rozalinda este poftita pe casa scarii pentru a fi cercetata si eventual identificata ca fiind furata. Actele doamnei indicau acelasi model, culoare, dar nu si o serie.

Nefiind eu acasa surioara ma suna, imi descrie situatia in 30 de secunde, dupa care solicit sa port o discutie telefonica cu domnul politist. Se fac prezentariile dupa care incep sa-i povestesc cum ca Rozalinda este un cadou oferit de catre miscarea Verde pentru Biciclete in primavara lui 2011 pentru implicarea mea la promovarea evenimentelor organizate de VpB. Explic ca bicicleta mi-a fost inmanata de catre domnul Emil Cristescu in cadrul unui eveniment festiv si nu am actele de la ea la indemana deoarece in urma mutarii lucrurilor mele de la apartamentul vandut in vara, posibil ca sunt ratacite printr-un colt pe undeva.

I-am explicat ca nu as vrea sa cred ca Verde pentru Biciclete ofera biciclete furate si ar fi mai indicat ca cei doi sa fie mai atenti verificati sa nu fie vreo excrocherie la mijloc si el sa fie tarat intr-un scandal ulterior.

Spre bucuria mea nenea politistul era un tip istet si a dat crezare celor spuse de mine si mi-a urat o seara placuta si scuzele de rigoare, deoarece el doar raspunde la o solicitare pentru solutionarea unui furt si nu acuza pe nimeni.

Si acum incep cercetarile. Intru in posesia numarului de mobil a doamnei si o sun. Revoltat inca de la inceputul discutiei, deoarece mi-a deranjat familia si a speriat-o pe Rozalinda, dupa ce ma mai calmez i-am adresat intrebarea:

,,Cum s-a ajuns la concluzia ca am furat aceasta bicicleta?,,

Raspunsul:

,,S-a furat bicicleta sorei (sau cumnatei, mamei etc. ca tot schimba proprietarul in timpul discutiei) si am inceput sa o caut pe net, iar poza Rozalindei a atras atentia deoarece avea spart farul din fata la fel ca a celei furate,,

Eu: ,,Daca va fura cineva loganul care are aceiasi culoare ca si al meu, ma veti acuza ca vi-am furat masina?,,

Ea: ,,Nu-i vorba de masina aici,,

Eu: ,,Chiar din acest motiv probabilitatea ca 2 biciclete de serie si nepersonalizate sa semene este de foarte mare. Ar fi mai bine ca atunci cand vii insotita de politie la usa mea sa-mi aduci acuze sa ai si dovezi,,

Ea: ,,Nu v-am acuzat,,

Eu: ,,Ati invitat politistul doar asa ca sa va bagati in seama cu el? Trebuia sa va ganditi ca atunci cand vii cu politia la usa si ma acuzi de furt, imaginea mea are de suferit si imi deranjezi familia,,

Din pacate am constatat ca in mintea ei jocul de-a detectivul i se pare normal, nu a gresit cu nimic ca mi-a adus acuze pe baza unei poze postate in online.

Ma bucur ca politia este interesata sa solutioneze furturile de biciclete din Timisoara, dar este pusa pe drumuri pe piste eronate de catre idiotii care se cred detectivi.

La acest link sunt pozele in care Rozalinda astepta cuminte sa intre in posesia mea http://www.timisoreni.ro/despre/pedalarea_de_primavara_2010/

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns