Cum sa pastram mai bine si mai mult uleiurile esentiale

Care este cea mai buna metoda de a pastra uleiurile esentiale? Aceasta este una dintre primele intrebari pe care le avem in minte atunci cand cumparam o sticla de ulei de aromaterapie. Cum si de ce sa avem grija de uleiurile esentiale? Pentru ca de modul cum le depozitam depinde durata lor de viata si cu cat sunt mai bine pastrate cu atat ne putem bucura mai mult de efectele lor benefice. Cu aceste uleiuri esentiale ne putem rasfata la un masaj relaxant sau putem face o baie generala.

Este esential de retinut ca aceste uleiuri sunt extrem de pretioase si la propriu si la figurat. Uleiurile esentiale cat si uleiurile vegetale sunt distruse de lumina ultravioleta. In special sunt distruse mai rapid la expunerea la lumina albastra decat la cea rosie. Daca sticlele de ulei sunt albastre, cum am vazut la unele firme, atunci este obligatoriu pastrarea la intuneric absolut. Daca sticlele de ulei sunt maro sau negre atunci le putem pastra la semiumbra, niciodata la lumina directa a soarelui. De ce? Pentru ca dupa o perioada de luni de zile se accelereaza procesul de oxidare care va determina alterarea compozitiei uleiului.

Un alt aspect esential, uleiurile nu se lasa niciodata la decantat in sticle transparente sau de plastic.Mai departe uleiurile esentiale nu rezista la variatii mari de temperatura. Ele sunt extrem de volatile, ceea ce implica o evaporatie rapida. Dupa utilizare se inchid ermetic rapid la loc.

Uleiurile esentiale pure rezista aproximativ trei ani de la data imbutelierii. In mod exceptional, in conditii bune de pastrare lumina zero si ambalaje maro, atunci putem vorbi de o durata de pastrare de pana la 5 ani. Dar atunci cand uleiurile esentiale sunt diluate in ulei vegetal de migdale de pilda, durata de pastrare sau viata uleiului esential scade foarte mult. Un astfel de amestec rezista de la patru la sapte luni.

Pentru a ne bucura de beneficiile uleiurilor esentiale, masajul este cea mai usoara cale de a ne bucura si relaxa mintea, trupul si sufletul dupa o zi plina de evenimente. Sunati cu incredere la numarul 0724474501 si masajul relaxant cu uleiuri esentiale devine realitate.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns