Jimbo Blues

Jimbolia va găzdui, pe scena Teatrului de Vară, în 5 și 6 august 2017, a XV-a ediție a Festivalului de jazz „Jimbo Blues”, organizat de Primăria Jimbolia și Fundația Alternativa.

Muzicianul Johnny Bota, directorul festivalului, a decis ca, în acest an, pe scenă să urce formații dintre cele mai reprezentative pentru genul blues. „Bega Blues Band” și-a început activitatea în 1983, atunci când regretatul Bela Kamocsa și Johnny Bota au decis să evolueze împreună la festivalul de jazz din Brașov. În momentul actual este cea mai longevivă trupă de jazz blues din România.

„Vali Răcilă” zis și „Sir Blues”, când se apropie de chitară, devine o altă persoană. O persoană care povestește cântând despre bucuria vieții. Acesta reușește, cu măiestrie, să combine actoria, muzica și sociologia, nu pentru că trebuie, ci pentru că el pentru asta respiră. Este felul lui de a fi, nu poate trăi altfel. O altă formație invitată este „Milan Petrovic Group”. Caracteristica majoră a performanței acestei trupe din Serbia este o participare activă pe scena muzicală. Iubirea pentru jazz și blues i-a unit pe acești băieți în anii ‘90. Trupa este deja cuniscutã publicului bănățean prin prezența sa la Gala de blues jazz Kamo, prin concertul de la CJT și de la clubul „la Căpițe”.

Pornind de la motto-ul trupei: „muzica sună convingător dacă o cânți din suflet” ne putem da seama de iubirea pe care o poartă pentru muzică cei de la „Cherry Band”. Aceștia au câștigat votul publicului la un concurs județean în 1993 și de atunci au continuat drumul cu mare voință și dăruire, iar în anul 1999 au avut primul concert pe scena mare a orașului Târgu-Mureș unde au avut succes deplin.

„Soul Serenade” este o nouă și revigorantă interpretare acustică a direcției de „old time blues & jazz” care te va purta de pe străzile din Chicago până pe drumurile prăfuite din Vestul Americii. În martie 2013, trupa a obținut locul al II-lea la Festivalul European de Blues din Toulouse (European Blues Challenge), aceasta fiind și prima participare a României la acest festival/ concurs, iar în noiembrie 2013, „Soul Serenade” a fost prezentă în cadrul renumitului festival „Blues Sur Seine” din Franța.

Trio-ul bucureștean a fost „opening act” pentru Rhiannon Giddens & Layla Mccalla, câștigătoare Grammy. „Brută, puternică și îndrăzneață”– astfel este caracterizată aura ce învăluie trio-ul româno-sârb cu rădăcini fizice în micul oraș, de pe malul Dunării, Kladovo și rădăcini spirituale în pământurile americane ce au dat naștere blues-ului, „AXiS Trio”.

În toamna anului 2016 grupul imprimă primul material discografic într-un studio boem situat în suburbiile Belgradului. Tras integral live, cu retușuri minimale, materialul discografic de debut urmărește captarea, în totalitate, a sound-ului primar, torid și direct, ce ia naștere când cei trei membri iși unesc imaginația. La Jimbolia vor răsuna din nou acorduri de blues, în cadrul acestei ediții a tradiționalului Festival „Jimbo blues”.

O muzică complexă, plină de prosmețime și pregnanță, plină de substanță pentru iubitorii blues-ului vă așteaptă în 5 și 6 august 2017, începând cu orele 20:00, la Teatrul de Vară din Jimbolia.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns