Locatii pentru nunta

Locatii pentru nunta – avantaje si dezavantaje

Locatia in care va avea loc petrecerea de nunta este probabil la fel de importanta ca rochia in care decizi sa apari in fata mirelui sau ca biserica unde hotarasti sa spui imbucuratorul „da”.

Daca ai hotarat deja data in care va avea loc nunta sau macar intervalul in care ai vrea sa o organizezi, urmatorul pas este alegerea spatiului unde veti petrece impreuna cu invitatii vostri.

Decizia nu este usor de luat pentru ca sunt o serie de parametri care functioneaza in avantajul tau, insa oricare ar fi locul ales, vei avea si dezavantaje.

Variantele posibile sunt in general limitate, dar in cadrul fiecarei categorii vei avea cu siguranta foarte multe oferte posibile.

Vom prezenta pe scurt cateva avantaje si dezavantaje a patru locatii posibile.

Daca optezi pentru restaurant avantajul este ca mancarea va fi la nivelul exigentelor tale, mai ales daca este un restaurant pe care l-ai probat deja de ceva vreme. Mancarea este gatita pe loc, deci are cea mai buna aroma posibila si nu se mai pune problema transportului.

De asemenea daca alegi restaurantul ca locatie de regula se rezolva si problema parcarii. Ceea ce nu garanteaza restaurantul este un spatiu suficient de mare pentru ringul de dans. De cele mai multe ori restaurantele pot asigura deservirea a 100-150 de persoane.
Daca optezi pentru muzica live care presupune un spatiu suplimentar pentru interpreti, aparatura tehnica, s-ar putea ca spatiul sa fie destul de mic pentru amenajarea unui ring destul de incapator.
Hotelul sau pensiunia este poate solutia cea mai buna din punct de vedere logistic. Un astfel de spatiu asigura de regula tot ce trebuie pentru ca nunta sa se desfasoare in conditii optime: restaurant (una sau chiar mai multe sali), spatiu pentru cazarea invitatilor veniti din alte orase, parcare, eventual o curte unde se pot face diverse activitati, cum ar fi focuri de artificii, lansare de baloane, etc.
Daca sunt mai multe servicii pentru care optam, de regula hotelurile asigura reduceri pentru diverse oferte suplimentare. Acest avantaj este in acelasi timp dezavantaj pentru cei care ar dori sa isi asigure diverse servicii din afara, cum ar fi decoratiile sau bautura.
De asemenea, fiind vorba despre hotel sau pensiune, personalul nu isi va putea limita accesul propriilor invitati la incintele comune.
Pentru o nunta extravaganta exista posibilitatea inchirierii unei locatii istorice, a unui castel sau incinte dintr-un castel. Avantajul este cu siguranta ambientul deosebit pe care il poate oferi un astfel de loc. Este cu siguranta inedit sa iti organizezi o nunta ca-n povesti intr-un loc ca in povesti.
Un castel este in sine un loc decorativ, care nu necesita ornare deosebita, ba chiar dimpotriva. Daca doresti sa organizezi o nunta clasica intr-un astfel de ambient trebuie sa te acomodezi stilului locului, fara a propune solutii care nu cadreaza cu spiritualitatea locului.
Dezavantajul unei astfel de locatii este faptul ca trebuie sa rezolvi problema meniului cu o firma de catering. Si probabil va trebui sa respecti o serie de reguli specifice locului.
Organizarea unei nunti in aer liber prezinta avantajul ca iti poti alege un ambient romantic, care sa includa un peisaj frumos, eventual un apus de soare, poti organiza nestingherit diverse jocuri care nu se preteaza la spatii inchise, cum ar fi lansare de fluturi sau focuri de artificii.
Dezavantajul il constituie transportarea si depozitarea mancarii, faptul ca totul treuie sa fie la purtator iar situatiile imprevizibile sunt uneori greu de gestionat. Cel mai mare inconvenient al unei astfel de optiuni este disconfortul pe care il cauzeaza conditiile meteo nefavorabile.
0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns