Si aceasta … a fost Germania

 Seria de filme „Şi aceasta … a fost Germania!”

Centrul Cultural German Timişoara, lectoratul DAAD din cadrul Universităţii Politehnica din Timişoara şi librăria Cărtureşti, Vă invită, începând cu data de 13 octombrie, la continuarea seriei de proiecţii de filme.

Sub titlul „Şi aceasta … a fost Germania!”, a treia ediţie a seriei de filme va trata tematici precum: realitatea vieţii în RDG, viaţa cotidiană a cetăţenilor străini în RFG, revoluţia germană din 1989 precum şi o viziune asupra Germaniei reunificate.  Proiecţiile vor avea loc din 2 în 2 săptămâni, întotdeaună joia, de la ora 18.00, la ceainăria librăriei Cărtureşti de pe strada Mercy nr. 7. Toate filmele vor fi prezentate în limba germană cu subtitrare în limba engleză. Evenimentul are loc cu sprijinul Goethe-Institut.

Startul seriei îl va da în data de 13 octombrie comedia Sonnenallee (1999). În vreme ce cei din vestul Germaniei îşi privesc de pe o platformă vecinii din est, locuitorii din partea estică a aleii Soarelui (Sonnenallee) încearcă să ducă o viaţă relativ obişnuită. Adulţii beau cafea adusă pe sub mână şi visează să evadeze spre vest. Adolescenţii, Michael, Mario şi trupa lor se ocupă cu mici rebeliuni împotriva vieţii de zi cu zi din RDG. Ei nu vor să meargă la armată, ci preferă să danseze cu fetele din vecinătate  (în mare parte interzisa) muzică pop şi rock din vest.

Seria continuă cu următoarele filme:

27 octombrie, Das Leben der Anderen (2006), 137 min.

10 noiembrie, Solino (2002), 124 min.

24 noiembrie, Nikolaikirche (1995), 133 min.

8 decembrie, Good bye, Lenin (2003), 120 min.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?