Swami Muktidharma la Timisoara

 Mai mult decat sanatate cu Yoga…

Un alt termen pentru viata este transformare. O forma de transformare pozitiva putem obtine prin promovarea si perpetuarea calitatilor generatoare de bine pe cand suprimarea defectelor duce la o transformare negativa. Oricat ne-am dori, nu putem opri cursul normal al evolutiei.

Mijloacele de transport cu care urcam pe culmile transformarii sunt corpul si mintea noastra. Astfel devine important cum ne intretinem mijlocul de transport in stare buna si cum ii facem revizia tehnica regulat.

Sanatatea nu este doar de suprafata. Starea de sanatate nu este data de masa musculara sau de tonusul corporal.

Lipsa celulitei nu inseamna neaparat sanatate. Sanatatea in esenta este mult mai profunda si trebuie privita ca un tot.

In cautarea sanatatii, deseori ne pierdem intr-o calatorie spre auto-tortura.

Extrem de multi oameni aleg sa urmeze diete stricte sau sa participe la programe de slabit care promit o pierdere in greutate de 5 kilograme in 5 zile sau o reducere a taliei cu 10 cm in 5 sedinte.

Industria cosmetica face bani din asta si pare a fi una dintre industriile cu cel mai promitator viitor chiar si in conditiile unei crize financiare. Si totusi ne indepartam constant de adevarata definitie a sanatatii.

Sanatatea este armonie.

Sanatatea nu este doar absenta bolii. Sanatate este un organism plin de entuziasm. Sanatate este o minte care gandeste clar si intelege lucrurile inainte de a reactiona intr-o anumita situatie. Sanatate inseamna mai multe zambete pe zi. Sanatate inseamna o viata lipsita de griji. Iar yoga ne indreapta pasii exact in aceasta directie.

Astfel, calatoria noastra spre sanatate si dincolo de ea are ca punct de plecare nu partea fizica, ci mintea.

Educarea mintii pentru o mai buna intelegere  reprezinta unul dintre pasii esentiali spre sanatate si de asemenea unul din stalpii de baza ai stiintei yoga. Cand detinem puterea cunoasterii, ne indreptam actiunile spre un scop clar intr-un mod inteligent.

Transformarea nu este rezultatul unei auto-torturi dureroase ci armonia si intelegerea pe care yoga ne ajuta sa le descoperim.

Controlul subtil al mintii este solutia, nu reprimarea. Yoga nu se opune materialismului, distractiei sau bucuriei de a trai prin simturi. Yoga ne invata doar sa nu ne lasam condusi de dorinte si sa traim moderat.

Moderatia si controlul auto-impus sunt conditiile fara de care o omida nu se poate transforma intr-un fluture.

Deseori unei minti neinstruite arta controlului auto-impus nu ii este familiara si se intampla ca, in loc sa creeze control, creeaza reprimare.

Arta de a ne accepta asa cum suntem, apoi de a crea control la un nivel subtil care aduce schimbari in bine presupune deprinderi yoghine de finete care pot fi predate doar de un maestru cu experienta.

Suntem norocosi ca nu trebuie sa mergem la poalele muntilor Himalaya ca sa gasim un astfel de yoghin. Este o ocazie rara sa-l avem ca oaspete la Timisoara pe Swami Muktidharma care a petrecut mai mult de zece ani sub directa instruire a unui mare yoghin din India, Swami Satyananda si care ne va forma deprinderi si ne va invata metode prin care sa ne transformam si sa ne depasim limitele.

Swami Muktidharma este un orator care inspira si un yoghin foarte cunoscut in comunitatea yoga internationala care are puterea de a simplifica notiunile complicate de yoga si de a le prezenta intr-o forma usor digerabila.

www.yogatimisoara.ro  contact – 0723347206

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns