Viata unui caine este mai putin valoroasa decat a unui om!?

Cum decidem care specie sa traiasca

O tanti Teresa Romero, se alege cu Ebola. Este repatriata in Spania la Madrid. La scurt timp seful sanatatii din Madrid da ordin ca patrupedul familiei Excalibur sa fie eutanasiat. Asta contrar vointei sotului Teresei si a familiei, avand in vedere ca acest caine nici nu era bolnav.

Ma intriga acesta decizie luata preventiv, deoarece respectivei femei nu i se aplica acest ordin, desi este purtatoare a virusului.

Poate o sa par ciudat, dar de ce se omoara cu asa o usurinta un animal, dar un om ramane in viata, desi poate raspandii acest virus. De ce se aplica un omului un statut preferential?

Posibil ca nu este considerat valoros animalul deoarece de pe el producatorii de medicamente nu ar scoate nici un profit?

Sa punem in balanta valoare unui om si valoare unui caine. Spre exemplu nu consider ca un om care face rau altora cu buna stiinta (tortionar) este mai valoros ca si un caine.

Nu consider ca un om al strazii care s-a saturat sa fie parte activa in societate si care traieste din cersit si nu-si doreste sa-si aduca aportul la prosperitatea societatii este mai valoros decat un caine.

De ce cand este vorba de animale le sacrificam fara sa consideram ca este crima, dar cand vine vorba de rasa umana ne comportam de parca vorbim de zei?

Este rusinos ca ne numim oameni civilizati.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns