Festivalul Inimilor 2011

Festivalul Inimilor 2011

Festivalul Inimilor este o manifestare culturala de maxima importanta, un moment de intalnire si schimburi spirituale intre diverse popoare, traditii si culturi, ce se desfasoara sub semnul prieteniei si al pacii.
Festivalul a fost conceput in ianuarie 1990, ca un proiect cultural menit a stimula valorificarea artei traditionale romanesti, a folclorului adevarat si autentic, la initiativa d-lui Henry Coursaget, presedintele fondator al Comitetului International de Organizare a Festivalurilor Folclorice (CIOFF), organism patronat de UNESCO, a Casei de Cultura a Municipiului Timisoara si a Ansamblului folcloric „Timisul”.

Tot atunci s-a stabilit si denumirea de „Festivalul Inimilor” pentru a-i omagia pe cei ce in decembrie 1989, pe treptele Catedralei Mitropolitane din Timisoara s-au jertfit pentru libertatea noastra.

Din acest motiv alaiul festivalului porneste in fiecare an din acest loc sfant iar parada este precedata de depunerea de coroane de flori. Acest regal de folclor, ajuns la cea de-a XXII-a editie, s-a desfasurat in fiecare an cu participarea unor colective artistice de certa valoare din tara si din strainatate.

Editia din acest an va reuni pe perioada celor cinci zile, din 6 pana in 10 iulie 2011 pe minunata scena a Teatrului de Vara din Parcul Rozelor prestigioase colective din tara si strainatate.

Si-au confirmat participarea: ansambluri folclorice din: Bulgaria, Ecuador, Franta, Georgia, Mexic, Serbia, Slovacia, Turcia si Ungaria si din tara: Maria Tanase-Craiova; Transilvania-Baia Mare; Bihorul-Oradea; Silvana-Hunedoara; Lugojana-Lugoj; Banatul, Banateana, Doina Timisului si Timisul -Timisoara; formatii si ansambluri traditionale: Armenis, Borlova, Bania-Caras-Severin, Dieci-jud. Arad, Fereg I-jud. Hunedoara, Belint si Ghiroda-jud. Timis; formatii ale altor nationalitati: BANATER ROSMAREIN, MLADOST, BOKRETA si ESTERLANC, CLOCOTICI.

Spectacolul inaugural din 6 iulie va fi sustinut de Ansamblul folcloric TIMISUL cu participarea unor solisti reprezentativi: Nicoleta Voica, Andreea Voica, Stana Izbasa, Carmen Popovici-Dumbrava, Luminita Jucu, Otilia Duma, Doriana Talpes, Ramona Roescu, Ancuta Flesiariu, Adrian Stanca, Dumitru Stoicanescu, Dumitru Teleaga si Cornel Brici.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?